Hvem er Sissel-Jo Gazan? Lær mere her

Sissel-Jo Gazan er en af Danmarks mest læste forfattere. Hun blev født i 1973 og har en dansk mor og en hollandsk far. Hendes barndom har været rig på både positive og negative oplevelser, som naturligvis har været med til at forme hende. I sit forfatterskab trækker Sissel-Jo blandt andet på de mange usædvanlige oplevelser, hun har haft ude i verden. Hun har desuden et par forældre, som har præget hende på hver sin måde. Det har ikke altid været nemt, og i hendes voksenliv har hun heller ikke altid haft en uproblematisk tid.

Et prisvindende forfatterskab

Sissel-Jos forfatterskab har – og gør stadig – vakt begejstring blandt læserne. Hund debuterede i 1995 med romanen Når man kysser i august, og i 2008 udkom hendes hidtil største succesroman Dinosaurens fjer, som hun vandt DR’s romanpris for. Den gav hende også prisen som Danskernes Yndlingsroman i 2000-2001. Som baggrund for at skrive denne roman har hun blandt andet kunnet trække på sin store viden om dinosaurer, da hun er uddannet som biolog fra Københavns Universitet med speciale i netop dinosaurer.

I 2013 udkom efterfølgeren til denne roman, nemlig Svalens graf. Sissel-Jo har en meget stor viden om flere videnskabelige emner og om livet i det hele taget, hvilket tydeligt afspejler sig i hendes forfatterskab.

Kærligheden som tema

Sissel-Jo holder sig ikke tilbage fra at beskrive de store følelser og de svære følelser. Hun lider ikke af berøringsangst, når hun beskriver følelser, tanker og samlivets udfordringer.

Om det så handler om de store romantiske brusende følelser, eller om det drejer sig om noget helt konkret og ret morsomt, som at få en penispumpe til at fungere, så bliver det gjort med respekt og stor empati.

Kærligheden er et af livets allerstørste temaer, det kommer i mange afskygninger, og det bør altid behandles med stor respekt og ydmyghed.

Stor temamæssig spredning

Forfatterskabet behandler mange og meget forskellige temaer, og alle beskrives med stor respekt og indlevelse. Særligt det uendeligt store tema, identitetsskabelse, har været et tilbagevendende omdrejningspunkt i hendes romaner.

Hun skriver engageret og veloplagt om temaer som dyb kærlighed, frihed, tro og sorg og ondskab. Her kommer læseren i berøring med mange af livets store følelser, og det bliver altid gjort med respekt og med en stor troværdighed.

Her er en engageret forfatter, der har noget på hjerte, og som i den grad formår at formidle sine budskaber.

Sissel-Jo Gazan på TV

Netop på baggrund af hendes store engagement og sin på sin vis debatterende tilgang til mange af livets store spørgsmål har forfatteren deltaget i et program på DR2 om kærlighed, som hed “Kærlighedens Bud”. Her skulle hun blandt andet tale om sit bud på, hvorfor kærlighed kan være så smertefuld, og sit bud på sammenhængen imellem tro og kærlighed.

Det er en vigtig tilgang til forståelsen af både kærlighed og tro, som Sissel-Jo Gazan ofte behandler i sit forfatterskab. Den indsigt, som hun hermed er nået frem til, deler hun generøst ud af i sine mange dejlige og meget troværdige romaner.